Oh! Musim Luruh di Beijing


(lama tak apdet blog, rasa kekok sikit..)


'ktap ktap ktaapp'

Derupan keyboard berbunyi rancak menandakan aku khusyuk menaip entry setelah doploh hari hilang memupus. Diulang sekali lagi, memupus ya, bukannya mampus.. huh! mulut tu jangan masin sangat. Aku masih bernafas lagi. Alhamdulillah.


Kengkadang tu ada jer masa free nak apdet blog, tapi dandan la waktu camtu member nak ajak pi beli baju la, ajak layan movie la, dan aktiviti se-lagha dengannya.


Oryte. Taknak sembang banyak. Straight to the point.


Pagi tadi, aku gigih meredah kesejukan pagi semata-mata nak pi snap gambar autumn kat taman bunga. Suhu boleh tahan kaw-kaw, 5 darjah Celcius. Waktu ni dah lewat musim luruh, banyak pokok yang bertukar kekuningan dan gugur daunnya. So.. kalau pandai carik sudut, dapat la pemandangan yang lawa.


Berbekalkan kamera berhabuk dan skill yang berkarat, aku tangkap main cincai jer. Korang layan ekk~

Chekidaut!

















36 KRITIKAN KAW-KAW:

lynenotsocute | November 20, 2011 at 2:27 PM

canteknya..huhu..nak pi sana jugak

Azhafizah[フィザ] | November 20, 2011 at 2:56 PM

rase macam nak terbang ke sane sekarang..kalaulah ade doraemon..tak tunggu dah ni..terus bedessuuup ke sane..untungnye incek fik disane kan..gambar tu memang buat orang teringin nak pg je..sob sob..sedih tak dapat pegi sane..bilelah ek

FIFIEY LYCHEE MARATION | November 20, 2011 at 3:10 PM

ya ampun, lamanya tak melawat sini! apa khabar tuan belog?

El | November 20, 2011 at 3:32 PM

shot lawa dah ni. tapi kalau kau edit contrast dengan lighting dia mesti lg cun..

aku ckp je pandai, nak suruh snap aku tak pandai. haha

♥Aien Najwa♥ | November 20, 2011 at 3:35 PM

huh ! ~~ yeker u yang snap babe???..hehee..

Cik Jingga | November 20, 2011 at 3:51 PM

oh..lawa ja pics.. awesome lah.. lama xbca blog nie.. ^^

Cik Nurul | November 20, 2011 at 4:06 PM

cantik lah gamba2 ni! pandai snap.. ^^

Amierah Nabillah | November 20, 2011 at 4:28 PM

cantiknya!! yang 2nd last tu gambat kucing ke? comelnyaaaaaaaaaaa T_______T

caliph shuriken | November 20, 2011 at 4:28 PM

akhirnya, timbul jgak bro setelah lama memupus, hukk...

Lily | November 20, 2011 at 5:10 PM

Wah, teringin nk pegi :)

Azmie | November 20, 2011 at 6:08 PM

stylo... ske yang last sekali... =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) | November 20, 2011 at 6:16 PM

sangat cantik hasil gmbr yg di snap dgn cincai2 ni fik.nnt klu snap sungguh2 pasti akak ternganga kot?

gmbr kucing tu cumil..gmbr yg lain2 tu cam gmbr tuk poskad.siyes chantekkk

Cik Nanard | November 20, 2011 at 6:44 PM

awesome !!! :D

Fatin Nadia | November 20, 2011 at 6:54 PM

cantik..!!

lyana kamarulzaman | November 20, 2011 at 7:30 PM

fotogenik sungguh gambar yang last tu.hehe. suka!

Cik tikah | November 20, 2011 at 8:20 PM

ala.. bestnya. cantiklah pmndgn kat sana. suka gmbr yg last tuh. kucing kn? rasa nak cubit2 je dia. best best!!

c'axoera | November 20, 2011 at 8:22 PM

cantikkkk...masa gi sana snowyyy :D

I wong (依之汉) | November 20, 2011 at 9:06 PM

我喜欢这个猫。很可爱!

Puan Kutu | November 20, 2011 at 10:02 PM

cantik2 permandangan..pic last tu pun cute..:)

Syafiq Ahadin | November 21, 2011 at 12:08 AM

huarghh!! sangat cantik Subhanallah!

biskut chipmore | November 21, 2011 at 12:42 AM

cantiknya pemandangan.. bestnya~

thomas | November 21, 2011 at 5:22 AM

Beautiful reflections,you should take more photos while your are there.

SeseDaP RaSa | November 21, 2011 at 6:55 AM

cntik tmpat nie.. trgin nak p sana.. :-)

khairul | November 21, 2011 at 9:45 AM

lawa la bro !

Xim | November 21, 2011 at 10:32 AM

cntik nye gambar2 nie...ade gak ko bakat tuk ambik gambo2 nie yek...hahahaha.... :-)

mrs.cokelat | November 21, 2011 at 12:30 PM

nice place.. bestnyer klu dpt p.. :)

~~faizatul akma~~ | November 21, 2011 at 10:32 PM

wah..comey kucing tu..sy duk malaysia je...wuuuuu~

Azekzk | November 21, 2011 at 11:39 PM

very nice picture. Which brand camera did u use?

soooooour | November 21, 2011 at 11:52 PM

nice juga wei...

-Incek Fik- | November 22, 2011 at 12:10 AM

-Azekzk-


I just use canon powershot G10..

ABU | November 22, 2011 at 2:21 AM

wahhh canteknya..

kak lang | November 22, 2011 at 10:50 AM

lawa la...

YOUsoF | November 23, 2011 at 11:06 AM

"Kttap ktap"

Bunyi ketika aku menaip komen ni.

SubhanAllah. Super duper indah ciptaan Tuhan! ;)

YOUsoF | November 23, 2011 at 11:07 AM

*Gambar last tu sangat sempoi! haha

shima | November 25, 2011 at 11:31 PM

subhanallah cantiknya!!
kucing kat china comel2 camtu ke?

Tornado Assassin | January 14, 2012 at 1:20 AM

huhu

Post a Comment

Oh! Cukai letrik 6% tidak dikenakan ketika mengomen.