Oh! Kedai Gula-Gula yang Comel


(entry ni sesuai buat tatapan kanak-kanak & penggemar candy sejati)



Yeah!

Selamat datang ke Candy Room yang terletak di Melbourne, Australia ni. Apa first impression korang bila tengok kedai kat atas ni? Mesti korang rasa teruja sambil termuncung mulut sebut; oh! soo suwweettt~ kan kan?


Oryte.. kedai kat atas ni mengambil khidmat Red Design Group untuk memberi satu sentuhan yang ' woww! ' terhadap pengunjung kedai terutamanya golongan kanak-kanak yang sepastinya menggemari terhadap manisan gula-gula ni.


Dengan mengambil inspirasi karya lukisan kanak-kanak, segala pelusuk dinding kedai dan perabot di cat dengan warna putih dan dilakar lukisan doodle yang super-kiut.


Hasilnya.. lukisan doodle dua dimensi yang menghiasi kedai seluas 45o kaki persegi ini memberi satu mood yang ceria dan ohsem kepada orang yang melihatnya.. ^^


So, jom chekidaut!









Amacam?

Premis kedai gula-gula di Malaysia bila lagi nak buat konsep yang kool camni?


34 KRITIKAN KAW-KAW:

khairul | January 25, 2012 at 2:10 AM

kita masih d takuk lama

Alia Azmi ◕‿◕ | January 25, 2012 at 6:51 AM

kedai baru eh?
sebab dulu time Alia pi Melbourne, takde plk kedai coklat yg se-ohsem kedai nii.

ahh ruginya tak dpt pegi T__T tsk tsk

I wong (依之汉) | January 25, 2012 at 7:34 AM

Ada jer kat Times Square nih. Cuma anak orang kaya jer la pergi. Anak orang miskin tak pergi sebab bapak mahal sebeji cokelatnya.

Lagi syok kalau bebudak yang datang boleh menconteng sekali kat dinding dan boleh padam kemudiannya. Hehe. Ada la add-on value dalam marketing cokelat diorang. :)

Puteri Auni Kamaruzzaman | January 25, 2012 at 9:33 AM

Huyooooooo , comelnya macam auni * minta penampar

- Haihai , Auni ni . Tak kenal ? Pendek umur hang . hehe ,Loljkjk

caliph shuriken | January 25, 2012 at 10:19 AM

sgt sgt kreatif idea cmni ^^

eyqa amin | January 25, 2012 at 11:24 AM

lagi best lo dye kasi kaler-kaler...
bkn stkat dak2 kcik je..org tue pown nk join sekaki...heh

fiq. | January 25, 2012 at 11:37 AM

teringin plk nak bukak kedai. haha

naiemah_ramli | January 25, 2012 at 11:50 AM

wahh..cantiknya kedai ni.. ^__^

kompem tkt nak msuk..tkt hbs duit.. ^_^

umairah safiyyah | January 25, 2012 at 11:51 AM

salam'alaik
waa cantiknya design kedai gula-gula ni *teruja
walaupun saya tak suka makan gula2 tp suka tengok ja,ekeke

Nurul Syazana Noorhijas | January 25, 2012 at 12:30 PM

smart gile , huaaa . nak buat rumah macam ni la . :D

Nur Aischa | January 25, 2012 at 12:35 PM

fuyohhh serius ohsem oh!! doodle doodle dia smua comel2 jea, byk nya gula-gula~ haha

Ali Power | January 25, 2012 at 12:52 PM

waaaaaaaa cantik!!!

Emmet | January 25, 2012 at 1:02 PM

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

_mauhaha_corner | January 25, 2012 at 1:08 PM

waaa...lawa!!
bile malaysia nak wat cmnie..(:

Touya | January 25, 2012 at 1:28 PM

macam best jer kalau aku conteng kat situ

Zakaria's daughter | January 25, 2012 at 2:05 PM

macam dalam cite kartunn. wkwkw

Fikri | January 25, 2012 at 2:12 PM

Haha.. style gler kdai ni. Mcm lukisan :D

budak kacamata | January 25, 2012 at 2:23 PM

huhh..rambang mata kalo masuk kdai nie..kalo lepas budak2 nie, mmg xnk balik la ..huhu

Azhafizah[フィザ] | January 25, 2012 at 4:16 PM

memang sweet sangat design kedai ni.kalau ada kat malaysia,fiza masuk tgk2 je la sambil buat muke seposen mintak gula gula..hehe

diana | January 25, 2012 at 4:24 PM

kalau ada kat malaysia sah2 harganya mahal..maklum la..malaysia ni pantang elok sikit mula nak letak harga melangit kemain..

aimaniman | January 25, 2012 at 4:35 PM

akak selalu cakap dengan anak akak,.. ko jadi anak tuan kedai ni le kalau asyik nak itu ini jer,.. kalau p kedai macam ni konpem anak akak nak jadi anak dia??? issshhh mata gual2 punya anak..

kiz | January 25, 2012 at 5:35 PM

kalau ada kat Malaysia ni..memang hari2 kena pau ngan anak ni..

miss inna | January 25, 2012 at 5:56 PM

ohsem nya kedai tu...
klo ada kat malaysia, kira okey tu..
tp jgnlah pula harga coklat dgn gula2 tu mahal sgt..nnt xdpt nak beli..hehe!

cikladybird | January 25, 2012 at 6:07 PM

kreatif sgt kdai tu...
Yatt suka sgt tgk kdai yg mcm tu..

shima | January 25, 2012 at 6:14 PM

ada kedai gula2 nama candylicious kat klcc comel sgt tp mahal2 n xboleh amik gmbar

Syafiq Ahadin | January 25, 2012 at 6:32 PM

haha! tema rumah lepas kawin nanti. :)

Yatie Musa | January 25, 2012 at 9:41 PM

osem gile. nk tido situ terus la.




jgn bagi org malaysia bukak kedai mcm ni. habis gigi bakal anak akk nnti. rongak. hewhew

si ngokngek | January 25, 2012 at 10:11 PM

seriusly terliur,susun n deco dia..wow!!

eh kat malaysia kan ada icecream room..lebih kurang lar

a little less conversation | January 25, 2012 at 10:31 PM

ok..mana pulak pergi nya marker hitam ni..nak conteng dinding rumah ni..haha

MaYa MustWany | January 25, 2012 at 11:50 PM

usshhh kalau bawak anak-anak buah,sure tak nak balik.hahaha

LaLa mhdnor | January 26, 2012 at 8:07 AM

Lau ada kat mesia ni, memg kena pergi...
bestnya :D

Mohd Norafzal | January 26, 2012 at 11:24 AM

senang tol keje men lukis2 je :) jimat ruang

Puan Kutu | January 26, 2012 at 11:53 AM

wah serius cool,klu adakt malaysia nak pegi buat lawatan jer.klu nak beli candynya mesti mahal.hehe..

YOUsoF | January 26, 2012 at 1:49 PM

Perkataan pertama keluar dari mulut aku adalah "waaaah". Aku siap terberangan bilik aku pun buat konsep macam ni. hahah.


Lama menyepi kawan, aku harap kau sihat dan cergas.. ;)

Post a Comment

Oh! Cukai letrik 6% tidak dikenakan ketika mengomen.