Oh! Putaran Alam


(komik ni aku edit dialog dia ke bahasa melayu.. harap korang enjoy ^^)




p/s: hidup ni ibarat roda. ada masa kau boleh eksyen duduk kat atas, tapi tak mustahil suatu hari nanti kau boleh jatuh tergelongsor ke bawah. itulah lumrah putaran alam, asam garam kehidupan yang boleh mematangkan kita :)


20 KRITIKAN KAW-KAW:

caliph shuriken | March 15, 2012 at 12:11 AM

diorg panggil ni sebagai karma, huh...

aku HaniAsyira | March 15, 2012 at 12:31 AM

betul2.. maang mcm tu kan.. kita tak selalu berada di atas dan of course bukan slalu berada di bawah.. =)

misyamissyou | March 15, 2012 at 6:20 AM

kirenye dia xdpt balas dendam la kan? haha :P

Rapunzel Cikilolo | March 15, 2012 at 8:11 AM

suka dengan note kat bawah tu and agreely noted!

AsH ShiKaNo | March 15, 2012 at 8:35 AM

pergh!! betul tu.. idop ibart roda, kejap kat ats,kejap kat bwh.. chill!

Karukord Jagau's | March 15, 2012 at 9:05 AM

cerita menarik...

CouLeur de Chiqu3 | March 15, 2012 at 9:50 AM

nice ! betol tu..hidup kita berputar...

Liyaa Mf | March 15, 2012 at 10:14 AM

Kadang2, kesenangan yang Allah beri juga boleh jadi sebuah ujian. Ujian untuk menguji sejauh mana kita bersyukur kerana berada di atas dan tidak lupa untuk memandang ke bawah. Kadang2 kita lupa.

Err, sebenarnya selalu. Kan?

M@W@R Q@SeH | March 15, 2012 at 1:01 PM

menarik...hidup kita ni mmg x lari dr bermcm2 dugaan...perlu sntiasa sedar kita di mana & mencari keredhaan dr Illahi...

YOUsoF | March 15, 2012 at 2:06 PM

Cerita, gambar dan isi yang menarik..


Ada masa kau di bawah, ada masa kau di atas.. jadi tak ada sebab untuk kau berlagak sombong..

Cik tikah | March 15, 2012 at 9:16 PM

wah, comel je :)

Zakaria's daughter | March 15, 2012 at 10:49 PM

neh translate gune ayattttt atok cnyikk neh.
menatang neh mana pandai cakap cisss?
kurang hasam? apekejadah?
ngehh :p

Puan Kutu | March 15, 2012 at 11:29 PM

setuju,tak selamanya kita berada diatas.so bila berada diatas,pandanglah kebawah dan sentiasa beringat dunia ini ibarat roda..:)

WZ | March 15, 2012 at 11:38 PM

Komik ini tidak berlaku adil!!! Kah kah kah. salah ke depa nk melarikan diri dr T-rex yg ganas itu? Kenapa nk dapat karma balik pulak? kbai. =P

Tapi ak setuju dgn nota yg dibwh tu. XD

hanim Nabilah | March 16, 2012 at 9:13 AM

betul.tak selamanya kita berada di atas tp ramai yg lupa hakikat sebuah kehidupan ni

khairul | March 16, 2012 at 7:02 PM

hukum karma tu bro :)

Nana | March 16, 2012 at 11:53 PM

lol..xpasal2 kena bom sekali.

AzwanRamli | March 17, 2012 at 5:23 AM

Erm...Kita milik Allah,pada Allah kita akan kembali.Jangan sombong sebab kita hanya hamba.

O CIKTEDDY | March 17, 2012 at 3:07 PM

wah..menarik!benar3...

CekbOlat-bOlat | March 17, 2012 at 4:29 PM

Ok.. komik yg best..

tapi..

bolat tak faham =="

otak bolat loading sikit mnde2 mcm nih.. harharhar XD

Post a Comment

Oh! Cukai letrik 6% tidak dikenakan ketika mengomen.