Oh! Knok knok knok, enibadi home?



Sekarang ni aku rasa cam mamai sikit. Taktaw nak taip apa. Blur. Citer pasal trip ke Xi'an tempoh hari tu pon terbengkalai sebulan lebih. Yang tu aku sambung lain kali je la ekk. Punya pemalas bukan?


Ya, aku akui sebulan lepas aku dah tercurang dengan blog. Banyak urusan duniawi yang aku kena setelkan, program kat sana sini dan kebanyakan masa aku tumpukan dalam dunia fotografi. Tapi tetiap hari aku bukak jugak pesbuk sama layan 9gag sambil ketawa terbahak sorang diri cam orang tak siuman.


Tengok.. punya lagha kan?




eh ehh!? bajet cam ada orang kisah jer apa yang aku tulis ni.


Penghujung sem ni aku 'agak' bizi la jugak. Dengan exam mandarin yang akan berlangsung seminggu dua lagi, adalah harus untuk aku bergelumang dengan buku, itu pon tengok sejauh mana kekuatan iman. kalau semangat belajar tu lingkup dan ditambah dengan iman senipis kulit bawang mungkin aku terjebak dengan mukabuku.


Sejajar dengan 'bajetbizilasangat' tu, aku rasa next entry mungkin aku coretkan tyme balik Malaysia nanti. oh ya, tiket flight aku dah tempah. InsyaAllah awal bulan 7 nanti aku balik la.


Sekarang ni pihak AirAsia ada buat promosi turun kat Beijing. So, kalau korang nak mai melancong kat Beijing dengan tiket penambangan tambang murah boleh la try naik AirAsia. Nak naik MAS airline pon style jugak tapi kos dia mahal la sikit, melainkan korang ni jenis dompet tebal atau pon main swipe-swipe kad jer hehee..


Oklaa.. doakan saya berjaya dalam exam & selamat sampai ke tanah air yang ter-chenta nanti. Saya pon doakan kalian agar dipermudahkan urusan di dunia mahupon di akhirat kelak. Amin..


Jumpa di lain hari.
Wassalam.. :)


35 KRITIKAN KAW-KAW:

Yana Libra | June 6, 2012 at 11:13 AM

good luck okay~ :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) | June 6, 2012 at 12:00 PM

gud luck & selamat kembali ke mesia yeee..

syira | June 6, 2012 at 12:23 PM

gud luck for your exam & balik sini bawak ole-ole tuk kite :)

Yousof | June 6, 2012 at 12:34 PM

I'm homeeeee.. ;D

Alhamdulillah kau bizi dalam keadaan sihat. Aku pun tertunggu-tunggu jugak entri kau beserta gambar² cun..

Buat yang terbaik Fik! Sama² kita doakan yang terbaik.. ;)


*Alang² kau nak balik kampung nanti tu kalau kau masih ada minat nak order sticker, aku on je... hehe

aku HaniAsyira | June 6, 2012 at 12:58 PM

all the best exam and selamat kembalu ke malaysia.. hee~~~

TheGirlNamedNoor | June 6, 2012 at 1:01 PM

Lama aku tak nampak kau update. ikot jejak aku ke dh malas nk update entry? haha
Gudluck exam....hav a save journey time balik m'sia t...dh smpai kat rumah2 roger2 la aku ngn kengkawan lain..aku pon cuti gak bulan 7 t..aku last paper 15, so 16 aku dh balik perak..hihi

Azham Vosovic | June 6, 2012 at 1:52 PM

I'm home hehehehe

nabByla | June 6, 2012 at 2:31 PM

good luck exam ! ;)

feel free come to my blog. ;)

fya zainal | June 6, 2012 at 6:17 PM

goodluck..

eh kalau nak datang beijing boleh lah jd tour guide kan :)

khairul | June 6, 2012 at 11:03 PM

slmt kembali

ctk | June 6, 2012 at 11:20 PM

patut la dh lme xnampk kamu update...buat yg mana penting dulu yer :D

*goodluck 4 ur exam n selamat pulang ke malaysia :D

Rapunzeel Cikilolo | June 7, 2012 at 5:50 AM

all the best :)

! NZ Si Panglipur Lara ! | June 7, 2012 at 12:24 PM

haaa,, muncul pun...

good luck exam abg Fik !
dan selamat kmbali ke Mlysia ^__^

AsH ShiKaNo | June 7, 2012 at 2:06 PM

all d best :)

Zakaria's daughter | June 7, 2012 at 7:26 PM

all the best atokkk .

mamaii ekkkk.

haha. dush dush dushh

Azhafizah[フィザ] | June 7, 2012 at 10:28 PM

Goodluck infek Fik..sekarang musim orang tengah buy dengan hal memasing..focus pada urusan lebih penting.blog anytime can do ^__^

biskut chipmore | June 7, 2012 at 11:34 PM

good luck & selamat kembali

I wong (依之汉) | June 8, 2012 at 3:45 PM

Memang teringin nak ke Beijing tapi bukan masanya.

Semoga teruskan penulisan. Kami menunggu perantau dari Beijing pulang ke Malaysia dengan pelbagai cerita biasa (buat tuan blog, tapi luar biasa buat kami.)

mama pipie | June 11, 2012 at 7:06 PM

salam singgah dr mama pipie

Nur Aischa | June 12, 2012 at 4:04 PM

akhirnya, update juga. hehe :D wahh dah nak balik sini?? semoga selamat tiba ke malaysia ya nanti ^_^

Sweetie | June 14, 2012 at 5:34 PM

Semoga segalanya dipermudahkan dan kembali ketanah air terchenta dengan kejayaan cemerlang! Bawa kejayaan saja tau, bukan amoi Beijing.

hujanlebat | June 15, 2012 at 9:12 PM

nak letak bookmark kat belog awak sbb pasai china. hihi. sy n member nak travel china secara backpacking nt. hangzhou-shanghai-beijing-xian-chengdu.=)

Yumida | June 16, 2012 at 2:35 PM

all d bez yer...moga dipermudahkan urusanmu dlm menghadapi exam..
follower ke 3977

Cik tikah | June 16, 2012 at 8:31 PM

one day, tikah akan pergi beijing gak. tunggu taw. hahaha

Marya Yusof | June 22, 2012 at 1:38 PM

As salam Fik,

Good Luck for exam ya! Bestnye nak balik Malaya! Akak pun sama buat mana yg sempat je... Take care... :)))

CekbOlat-bOlat | June 24, 2012 at 10:39 AM

huyoooo.. smoga selamat smpai XD

Assuria Hanna Nulia | June 25, 2012 at 1:31 AM

tuddiiaaa , nak balik maysia dah .... huhu
haa .... gudluck masa exam tu ..ingt pesan kuarga .huhu....mcm kenal jek bunyinya...

budak kacamata | June 25, 2012 at 9:47 PM

good luck exam..bile abeh blaja..?apepon...all da bez..

widiea azira | July 12, 2012 at 7:51 PM

wan an !!

Anonymous | July 31, 2012 at 9:31 PM

slm dik, nk tnya, ader tak sesiapa malaysian student di beijing yg available boleh jadi utk tour guide dlm bln september ni thanks?

Marya Yusof | August 2, 2012 at 9:50 AM

As salam Fik,

Sudah balik Msia rupanye patutlah boleh tgk MHI...hehhee... Thanks ya! Lama akak xsinggah ke sini... sory ssgt! take care! Raya di Malaysia ke tahun ni?? :)

athirahmazlan | August 9, 2012 at 3:25 PM

Saya suka bila Fik update blog.hehe



Selamat berpuasa :)

Zakaria's daughter | August 16, 2012 at 4:22 PM

ohhhh atukkk :D
i have to learn mandarin for this two sem -______________- seksanyaaaaa tangann mau menulisss.

selamat pulang ke tanah airrrr.

Marya Yusof | August 18, 2012 at 9:09 AM

As salam...

Knock...knock... bila nak update ni??! :)

I wong (依之汉) | August 20, 2012 at 5:58 PM

Bro bila nak post baru ni? Wo deng ni~

Post a Comment

Oh! Cukai letrik 6% tidak dikenakan ketika mengomen.