Oh! Ekspresi DSLR


(a picture is worth a thousand words)

Kalau korang perasan dan tak berapa nak perasan, sekarang ni melambak dah trend orang pakai kamera DSLR. Wow! Kalau dulu nya dianggap sebagai kehendak, sekarang dah jadi keperluan.




Cuba kau tengok hantaran kahwin sekarang. Kat celah-celah hantaran tu, mesti ada terselit DSLR sebijik. Betul tak? Bila sorang buat, orang lain pon nak tiru jugak. Konon nya nampak lebih style, macho, gah, kaya, riak serta mengikut arus kemodenan.


Ceh! Tu ramai yang dah buat, cuba kau hantar sport rim kereta saiz 18 inci pulak. Nescaya ada makhluk bumi yang nak tiru nanti. Percaya lah..


Ok. Nak citer pasal trend dslr ni memang bersepah. Takpa, kita skip dulu. Nanti aku citer kat entry lain. Ini jam, aku nak kasi kenal kat korang sorang senior aku kat Beijing ni. Dia ni kira kaki photographer jugak. Asal oghang utagha. Nama gelaran, Madmie.




Aku suka tengok dia punya hasil tangkapan. Tangkapan di sini bukan merujuk kepada tangkapan ikan, tapi gambar yang dia tangkap tu. Dia punya angle snap boleh tahan lawa dan kemas. Nak usha photoblog dia yang gempak, boleh klik kat sini.


Oryte.. sembang banyak pon tak guna jugak. Meh chekidaut!











Subhanallah, cantik bukan?


Kalau rasa buruk, pi jumpa doktor mata. Kau mesti ada masalah rabun warna.


Sekian saja untuk entry bergambar.

24 KRITIKAN KAW-KAW:

EyqaLuvender | September 14, 2011 at 10:34 AM

nk mintak jgk ah DSLR tuhhh nnt...haha...

stellaizz | September 14, 2011 at 10:55 AM

nice pis DSLR wahhhhhhhhhhhhhhh

adeeb khairudin | September 14, 2011 at 11:49 AM

oke cantekkk sangat! :D

caliph shuriken | September 14, 2011 at 12:01 PM

nice.. so talented :)

Diana Jamal | September 14, 2011 at 12:24 PM

Wuu.. cantik nya gambar2 beliau~ :)

simanis | September 14, 2011 at 2:54 PM

kalau saya ambik gambar mesti x secatik org pro ambik...ada DSLR pun x guna...heheheh

YOUsoF | September 14, 2011 at 3:16 PM

Serius mantap gambar² tu!

Nasib baik mata aku masih elok, tinggal tunggu dapat DSLR sebijik sahaja.

cik sakdi | September 14, 2011 at 3:32 PM

tu la pasal.skrg DSLR da macm keperluan dah. tapi ramai yg xtau gune. mcm kite main snap je abg punye dslr. xreti nak setting2 segala.tp cantik le gambar sampan tu. kalu ade pengantin duduk mst lawooo

xim | September 14, 2011 at 3:36 PM

wau...da upe profesional da....nnt bleh ar aq mintak die tangkp gambo aq yek....heheheheh....

aku | September 14, 2011 at 4:50 PM

cantik+hensemnyer die..eyh silap gambo die tu..hihi
cantik2!!

khairul | September 14, 2011 at 5:14 PM

x reti la saya bab2 camera ni

Noor Fatin Nadia Ismail | September 14, 2011 at 6:53 PM

kalau guna dslr, amik pic apa2 pun semua nampak cantik..

Etong | September 14, 2011 at 8:31 PM

cantikkkk hasil2 dia kan :)

asamasin | September 14, 2011 at 8:48 PM

next time ill buy it.. :D

I wong (依之汉) | September 14, 2011 at 9:06 PM

sedihnya. aku pakai canon A power shot jer nak tangkap gambar dalam blog aku. T.T

Gambar senior kau tangkap tu memang serius smart! pakai photoshop ker? :)

Hafizan Malik | September 14, 2011 at 9:36 PM

wow.. cntiknye pic pic d atas tu.. ^^

Bob Merley | September 14, 2011 at 11:10 PM

nice gila lu naik kuda kontot. peehhh nice ah bro!

N A T A S Y A ツ | September 14, 2011 at 11:53 PM

wah, cantik nye ~

SweetyMui2 | September 15, 2011 at 12:40 AM

haha saya pun terkomen jugak.kekke.cantik gambar! :))

Nor Idayu Abd Rahman | September 15, 2011 at 9:48 AM

Gmbrnye sgt cntik!!! Psl hantaran tu... Cube letak geran umah or kereta confirm lepas ni org pn nk ikut sekali!!

Cik tikah | September 15, 2011 at 3:36 PM

wah, hbtnya hntrn! :)

aleen aiden | September 15, 2011 at 4:15 PM

gamba sampan tu memang awesome berganda2.hu3

Hidayati | September 15, 2011 at 11:54 PM

Lawa sesangat. Bila tengok gambar tembok China tu terasa macam nak jatuh. Lawa betul angle dia.

wawa wadzir | October 10, 2011 at 6:08 PM

mmg dah jd trend pakai dslr..
tp bukan semua yg pkai dslr tu tahu nak menggunakan dslr..
asyik guna auto setting jer.. =.=

Post a Comment

Oh! Cukai letrik 6% tidak dikenakan ketika mengomen.