Oh! Ekspresi Lukisan Ballpoint


(hasil seni yang dirembat dari muzium google)













Amacam?

Cun tak lukisan kat atas ni?


So.. aku godek-godek kat tenet tadi, jumpa la sedikit maklumat pasal pelukis ballpoint ni. Oh! Sekali dengan blog dia pon aku terjumpa jugak hahaa..


Ok. Nama dia Andrea Joseph. Kalau korang perasan, setiap lukisan dia ada trademark ' AJ '.. singkatan abjad yang merujuk kat nama dia. Mamat ni tinggal kat UK.


Apa yang aku paham.. bila mamat ni bosan dengar kuliah, tangan dia akan 'gatal' nak sketch kat atas kertas nota. Kat bawah ni alat lukisan yang Andrea guna untuk melakar lukisan yang super ohsem tu.




Kreatif bukan?

Simple tapi lawa hasilnya..


p/s: nak usha blog mamat ni.. boleh klik kat link sini.



39 KRITIKAN KAW-KAW:

Titisan Hujan | October 12, 2011 at 1:33 AM

cun!!


like byk2

I wong (依之汉) | October 12, 2011 at 7:23 AM

Memang smart! Guna ballpen jer pun, kan? Aku rasa aku pun boleh jadi camni guna pen kilometrico 80 sen tapi... aku ni kurang bakat melukis. Nak asah pun tak tau di mana. T.T. Baik aku pergi menulis lagi baik.

kpah k-poh | October 12, 2011 at 9:20 AM

baju dalam saiz apa tu ha?? aper daaa...

roha | October 12, 2011 at 9:47 AM

cantik tul. tangan seni camni memang susah nak dapat..pkai ball pen ek.

yusuflaili | October 12, 2011 at 10:24 AM

Salam;
Kadang2 idea kreatif datang masa kita tengah keboringan atau kesunyian..bagi pelukis dan pengukir masa nilah diorang melakar..

stellaizz | October 12, 2011 at 10:51 AM

kretip tol cantekk lahhh..stella x pandai melukis...tangan bangku :)

Pacifista | October 12, 2011 at 11:13 AM

huhu...kenapa ada c**i? :p
terbaik la bro.aku rajin jugak sketch kalau ada masa lapang tapi takde la cantik macam ni.terbaik! :D

sis92 | October 12, 2011 at 11:42 AM

mmg kreatif
tak boleh blah yg last tu..wee :)
jmput dtg blog :)

khairul | October 12, 2011 at 11:52 AM

aku suka pic yg last skali tu

Puan Kutu | October 12, 2011 at 11:59 AM

solutelah..kreatif dan berbakat!

Azhafizah[フィザ] | October 12, 2011 at 2:25 PM

ouhhh..cantiknye!untunglah org berseni ni

simanis | October 12, 2011 at 2:30 PM

sexy okkkk...kehkehkeh!

amranaiman | October 12, 2011 at 2:34 PM

menarik nya :D

cik fyza | October 12, 2011 at 3:13 PM

sumpah creative.. sygnya tangan ku ini tangan kayu.. arghh

lemongrassbeam | October 12, 2011 at 3:14 PM

cantik dan kreatif. guna pen pulak tu. nak padam bukannya senanggg.

♥ norlida ramli ♥ | October 12, 2011 at 3:59 PM

cantik!sgt kreatif!

cik ungu | October 12, 2011 at 4:02 PM

cube suh lukis muka aku. mesti hodoh sebab objeknya hodoh gak. miahhahahaha

SyafiQ aHaDin | October 12, 2011 at 5:15 PM

kenapakah semat betul?????!!

miratun madihah | October 12, 2011 at 5:49 PM

smart seyh

Lydia Miza(Aidyl Azim) | October 12, 2011 at 6:05 PM

jari berseni blh la...huhu kiter jari keras

tiefazatie | October 12, 2011 at 6:22 PM

wah..sgt2 berseni nie..=)

Xim | October 12, 2011 at 6:26 PM

hampeh tui le gmbo last tu...hahahah

NURUL ASHIKIN | October 12, 2011 at 6:54 PM

yang x ok gambar last... yang lain memang segak

biskut chipmore | October 12, 2011 at 7:16 PM

smart kot!! tapi tang bra tu segan la.. awwww.. malu

exora | October 12, 2011 at 9:52 PM

salam kenal...follow u..

::ini belog saya . cinta hati saya:: | October 12, 2011 at 11:21 PM

halamak . sangat lah kretipnye . he :)

AzzifarunNurafizza | October 12, 2011 at 11:30 PM

memang cantik dan sangat kreatif..suka jugak menconteng bila bosan..tapi tetap xcantik..hahaha..

Nyamuk Terbang | October 13, 2011 at 12:03 AM

ok sgt cntik
tpi gmbr yg 'tue' erkk

hafiz hafizol | October 13, 2011 at 12:07 AM

lawa weyhhh !!!!

I am...izuan | October 13, 2011 at 3:20 AM

wow! nice!!hahaha cukai tak kenak 6% lawak2.....

singgah/baca/komen/follow///follow me back ok?

i am S!L4H.. | October 13, 2011 at 12:58 PM

seni nye.

kreatif betul.

Kho Ara | October 13, 2011 at 3:10 PM

suka suka suka!!!

lilydamia | October 13, 2011 at 8:24 PM

nice !

CikNuwairah | October 13, 2011 at 10:22 PM

jeleznya dengan orang2 yg kreatif nih..-.-"

YOUsoF | October 14, 2011 at 11:54 AM

Ini memang benar² ohsem la Fik! Terima kasihlah tolong carikan blog si AJ ni.. ;D

Siti Nadzirah Zakariah | October 14, 2011 at 8:25 PM

semart r ! tapi syg sy x dilahirkan dgn bakat melukis..uwarghhh..

ctk | October 15, 2011 at 5:11 PM

alahai gambar yg last..memang nampk real..hahaha

Mukminin Sajalah | October 16, 2011 at 12:09 PM

mantap kali....

Cik Chokie | October 19, 2011 at 9:35 PM

smart awesome kot :D 100% sokong

Post a Comment

Oh! Cukai letrik 6% tidak dikenakan ketika mengomen.