Oh! Water Reflection


(entry ini mengandungi 80% gambar dan 20 peratus kemalasan)

Buat masa ni aku tangguhkan dulu entry lukis-melukis.. mood sketching tak berapa nak ada, karang lukis itik terjadi platipus pulak. haa! kan parah tu..


Oryte.. dalam seminggu lepas aku memang sedikit bizi. Maklum la, dah jadik tourist guide ni memang sah-sah arr punggung aku tak duduk diam. Memang bermacam jenis tempat pelancongan yang aku bawak.. Great Wall, Bird's Nest Stadium, Niujie Mosque dan pelbagai lagi lokasi menarik kat sekitar Beijing ni. Ada masa aku citer kat lain entry yea.


Ini jam, aku nak sambung tempek gambar masa travel pi Qingdao dulu.


Bila tangkap gambar, aku suka carik angle yang ada nampak refleksi bayangan objek kat permukaan air. So, lokasi kali ni kitorang melawat sebuah universiti yang mempunyai landskap kolam ikan yang ohsem.

Chekidaut!










Subhanallah!

Cantik bukan? Bagi aku, univerisiti ni memang serius unik sebab kat tengah-tengah dia dibina sebuah kolam ikan yang luas seakan-akan macam suasana tasik sebenar.


Yang menariknya.. ada sebijik gazebo kat situ, khas untuk sudut bacaan buku. Perghh! Memang feeling arr kalau kau baca novel kat situ, tenang jer hati lebih-lebih lagi ada deruan air terjun yang lembut gemalai menyapa kat telinga kau hehee.. ^^


21 KRITIKAN KAW-KAW:

Fendy | February 12, 2012 at 5:26 PM

menarik...

khairul | February 12, 2012 at 5:39 PM

sungggh mendamaikan

azza hana | February 12, 2012 at 6:05 PM

ooooooohhhhhhhhhhhhhhhhh..sangat2 terbaik..bila lagi mau ambik gambar azza plak?ehheheehhee

mimi meme | February 12, 2012 at 6:33 PM

wohhhh..cantikkk tuuuu..kalo la kt mlysia ada uni mcm tu~ hehehe

I wong (依之汉) | February 12, 2012 at 6:49 PM

Feng shui tinggi tu kalau ada kolam air tengah 大学. Tempat membaca ke tempat orang merendek (dating) . heheh.

a little less conversation | February 12, 2012 at 9:08 PM

boleh berenang2 sambil kuak kupu2 tak kt kolam tu?

Azhafizah[フィザ] | February 12, 2012 at 9:44 PM

cantiknye universiti ni..dapat pergi buat lawatan best ni.lagi best kalau study kat sini..

p/s:kalau dari kitaro, fiza layan lagu caravansary ^_^

Zakaria's daughter | February 12, 2012 at 10:06 PM

pacik fik paccikk fik.
universiti ke neh??! 0.o
wow. awesomee.



(jakun skit r tgk gambau neh.yele, org kg.)
hikhok

Princess Nusy | February 12, 2012 at 10:14 PM

nice pic..=)

Azek zk | February 12, 2012 at 10:22 PM

cantik shootnya.

^_^ Zaza Nur Iman | February 12, 2012 at 10:31 PM

trasa nak pg je kt sini :)

naiemah_ramli | February 12, 2012 at 10:34 PM

cantikkk !!!!

bestnya..blh rasa ktenangan dia.. :)

fatin adawiah | February 12, 2012 at 11:46 PM

cantik sgt ciptaan ilahi.subhanallah!!

Noraim | February 13, 2012 at 12:57 AM

laa, universiti ke? tgk gmbr macam muzium je. hihi. btw, nice pictures :)

Muttallif | February 13, 2012 at 6:35 AM

Wow! Universiti punyai kolam di tengah, mmg terbaik.

Yana Libra | February 13, 2012 at 10:02 AM

bestnye kalau rumah ada kolam camtu..hehe~

aku HaniAsyira | February 13, 2012 at 11:09 AM

cantek nyer.. cantek.. cantekk... penah la g beijing tp just holiday jelah

Saddila | February 13, 2012 at 2:33 PM

kalau study dekat gazebo tu memang heaven gila :P

miss faten | February 13, 2012 at 5:52 PM

Kagum dengan 3 perkara :D


1) Sebab tuan punya blog dapat ke luar negara

2) Sebab tuan punya blog pandai capture gambar :)

3) Sebab universiti tu awesome!! Tak macam universiti kat Malaysia :(

caliph shuriken | February 14, 2012 at 12:42 AM

klau lukis itik tapi jadi platipus, itu dh cukup bgus bro, hukk...

MaryaYusof | February 14, 2012 at 6:35 AM

Subhanallah, mmg cantik sangat! Mcm dlm cerita Cina yg kongfu2 tu... ala yg zaman dinasti2 tu... Rasanya pg dating kat situ lg best kot...kekekekek...nak baca entry lain lak :)

Post a Comment

Oh! Cukai letrik 6% tidak dikenakan ketika mengomen.